Cutreierand in noi…

De cate ori ne uitam in Oglinda?

de Irina Stroe

De cate ori ne uitam in oglinda pe zi? Nu doar noi, fetele, ci si domnii nostri. Ne cateva ori, cel putin. Si de ce ne uitam? Pentru a ne cosmetiza in felurile moduri, pentru a ne vedea chipul inainte de a iesi din casa, ne uitam pentru a ne admira sau pentru a ne detesta infatisarea, in fine…avem multiple cauze din care ajungem sa imbratisam oglinda de multe ori intr-o zi. Insa…de cate ori in aceeasi zi acordam macar 3 minute pentru a ne privi Sufletul in Oglinda ? Da, al nostru suflet. Sa ii asezam o Oglinda de Constiinta in fata si sa vedem ce se oglindeste acolo, pe „sticla” vijelios de sincera si de cruda a Oglinzii, unica de acest fel, care nu minte niciodata, Oglinda Constiintei si a Constientei deopotriva.

Si de cate ori suntem atat de sinceri cu noi incat sa vedem ca Sufletul nu ne este mereu un buchet de flori, ci deseori mai avem si spini printre ele, spini in care cei din jurul nostru, care ne iubesc si ne respecta, se pot intepa usor. Ne simtim in culpa fata de acele intepaturi, ne doare sangerarea lor in spinii subtil ascunsi printre florile minunate ale Sufletelor noastre?

c6fb6b32d0c87a1efc467716d8f01414

Suflete dragi, e multa lacrima in jur, nu atat pe obraji, cat in inimi, adanc tainuite si ferecate cu lanturi de amintiri, dorinte, elanuri si dor de nemarginit, dar toate duc intr-o singura Carare nestrabatuta sau de care sufletul s-a ratacit: dorul de Iubire. Hraniti-va cu Iubire, lasati-o sa curga prin voi fie in rugaciune, fie cand va imbratisati pruncii sau persoana iubita, parintii, fratii, iubiti cand strangeti in brate un copacel  ce freamata sub fiorul vostru sau cand mangaiati o floare, fara a o zmulge din pamant. Iubiti! Nu sunt doar vorbe…

Sa revin…E multa Lacrima, DAR e si Zambet in jur. E la fel de mult zambet in jur cata lacrima este. DAR …e in sens invers…nu atat in suflete, cat pe obraji. Obraji palizi de dor de zbor si de Dumnezeul din noi. Si cat de bolnav este acest zambet, cat de neputincios, pe atat de schilod ii este si zborul. Pentru ca se naste doar pe chip, si nu in inimi.

Zambetul virgin, cast, sanatos de acolo isi ia seva, magia , esenta…din launtrul nostru. Si abia mai apoi, poate fi eliberat sacru, maret, pe chip. Atunci, vom da in suflet si pe chip viata unui germene viguros de suras autentic, de Acasa, germenele din care cu totii am fost plamaditi, din Sfintenie si Huma. Sunt multe poduri peste care trecem in viata, poduri de lemn, de metal, de lanturi, poduri de lacrimi, de zambete, de flori, de iubiri, de cuvinte rostite sau inghitite pe vecie, care nu-si gasesc undita menita a le scoate la suprafata.

Sunt oare oamenii mareti, speciali in Egoul lor cioplit si poleit, dar mut, surd, orb si impotent?

Degeaba avem Aripi, daca in noi mustesc mandria, Umbrele si necredinta in propria fericire. Si, mai ales, e mai mare taria sa poti sa crezi…realmente…ca viata celui de langa tine poate fi chiar foarte roz si bleu si faina, chiar daca a ta nu este. In aceasta consta nobletetea inalta si candoarea unui suflet. Sa creada, sa se bucure din plinul Fiintei sale si pentru Celalalt, nu doar sa tanjeasca pentru sine.

Se spune ca atunci când un prieten l-a vizitat pe pictorul spaniol El Greco intr- o frumoasa dupa amiaza de primavara, l-a gasit pe acesta stand in camera lui cu perdelele trase.

-Hai la soare, i-a spus el.

– Nu acum, i-a raspuns El Greco. Lumina lui ar perturba Lumina care straluceste in mine.

Cam pe acolo e frumos sa tindem a ajunge toti, cu sufletele, cu mintea deopotriva, sa simtim ca indiferent cat Soare  sau cat Intuneric sunt in jurul nostru, inima noastra tainuieste si radiaza totusi atata Lumina, prin Iubire, incat sa fim o Oaza de pace, de liniste, de armonie si de Adevar. De Adevar fata de cei din jur si in Adevar cu noi insine.

Va imbratisez, suflete dragi!

Un gând despre “Cutreierand in noi…

  1. Contemplu, in acest moment din noapte, cand ar trebui sa dorm, fiind atat de obosit, dupa nopti si zile in care, pentru mine, somnul este ceva ata de rar, lectura pe care ai asezat-o cu grija, pentru noi. Iti multumesc ! Voi fi pe aici, cand imi va permite timpul, eu fiind krenkenpfleger, in Austria, de ceva vreme, specialitatea mea fiind Alhzeimer.
    Cu bine!Apreciez stilul d-voasta inedit, stralucit chiar ! 🙂
    Cu respect,
    Costi Pop

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s